top of page

Welkom op onze site over onze liefde de Maine Coon(s)....

 

Onze cattery naam komt voort uit onze namen; mijn man Ad, het laatste stukje van mijn naam Geraldine en de namen van onze kinderen Niek en Adiënne samengevoegd als "Adieniek" .

 

Hoe het allemaal begon,

 

Altijd was ik al een groot dierenliefhebber! Als kind had ik katten, konijnen, hamsters, vissen,muizen...

En thuis hadden we ook nog grote honden waar mijn moeder mee fokte.

 

Het zit ahw in mijn bloed om verder iets met dieren te doen omdat ze zo ontzettend leuk zijn! 

 

Omdat Katten me het meest aan het hart gaan besloten we na jaren huis-tuin-en keuken  katten (HTK's) te hebben om een leuke raskat te kopen die bij ons zou passen. Het werd de Maine Coon; de hond onder de katten, de clown en de grote vriendelijke reus. Hij komt uit de Staat Maine in Amerika en omdat zijn staart zo lang is en lijkt op die van een Raccoon, een wasbeer, is de kat Maine Coon genoemd.

 

Wij zijn in eerste plaats liefhebber en daarnaast pas fokker. Maar we willen wel op een verantwoorde manier fokken dus worden onze katten eerst getest op eventuele erfelijke afwijkingen en zorgen we dat het inteeltpercentage laag is om zo gezond mogelijke en sterke Coons te creëren. We proberen het ras te verbeteren en er gaat eerst een selectie aan vooraf voordat we een match gemaakt hebben met één van onze poezen die ook getest zijn en op een kattenshow fok- en show waardig gevonden zijn.

Ook heb ik een cursus over kattengenetica gedaan en ben ik nu weer bezig met een cursus over het welzijn van honden en katten.

 

Kijk u rustig rond op deze site en mocht u vragen hebben ik sta u graag te woord per telefoon, email of kom eens een kijkje nemen in onze cattery.

 

Tot Ziens!

 

 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page